Saturday, September 20, 2008


1. Fill in the Blank: Suhuf Ibrahim, Tawrat, Zabur, Injil and ________ .

Ans: QURAN, the last in the list of holy books of Islam.

2. Identify this place.


3. Identify this 'secure' place.

Ans: FORT KNOX, the U.S. Govt. Gold Reserves are stored here.

4. Although its estimated that there are about 40 of these in existence, only 5 have been found and recognised. They are Ceres, Haumea, Makemake, Eris and _______. What am I talking off? (Fill in the Blank)

Ans: PLUTO. This is a list of dwarf planets.

Saturday, September 13, 2008

Pixel Prashnavali - III

Thnx everybody for the brilliant response.. 6 comments, 9 mails.. One of the best ever.. And as a result of that, after a very longgg time, a Pixel Prashnavali

1. In honour of whom was this memorial erected?...

ans: DODI AL-FAYED and PRINCESS DIANA. This memorial is within the store Harrod's

2. What is shown in this photograph by the black line??

Ans: MARIANA TRENCH, the deepest point in the sea

3. Which engineering structure is reflected off the raindrops?


4. Identify.


Wednesday, September 10, 2008

Oodles of Ms - Mags, Masters and Machines

Here's Today's Set...

1. This question .. courtesy my college mate Shashank "Disgust" Saket ;)....

Started by Jann Wenner ( who is still its editor) in 1967, this magazine had a song dedicated to it when it was just 5 years old. The song itself, by Dr. Hook, went on to reach #6 on US charts. Two of the most regular features "Random Notes" and "Smoking Section" are the hallmarks of the magazine along with the "National Affairs" section. Which magazine?

Ans: ROLLING STONE... Thnx Disgust ( :p ).. for ur contribution..

2. This type of double-decker buses used to run on London roads till December 2005. Now they run on only 2 heritage routes. What are these buses called?

Ans: ROUTEMASTER.. The same models run in Mumbai too..

3. Apart from being Google's International Webmaster - which makes him responsible for all content on Google's international sites - one Mr. Dennis Hwang has a very interesting job. This job was first done by Sergey Brin and Larry Page in summer 1999. Then Dennis took over this sometime in 2000 and since then, he has been handling this extremely " visible " job. What is this job?


4. What is this?


Wednesday, September 3, 2008

Coaches, Churchill, Cartoon and a Crusader's Sword

Long Time.. first the exms.. then an Amazing trip to Pune.. then thrice to the beach in 2 days.. n then to the riverside.. I hv been busy enjoying ;)

Here goes..

1. Mumbai - Ratnagiri - Sindhudurg - Goa - Kolhapur - Pune - Aurangabad - Ajanta-Ellora - Nashik - Mumbai.... Which Train's schedule?


2. This is a pair of extremely luxurious twin coaches numbered 9000 and 9001. Built in 1956, it was used frequently till 1977 after whch it fell into disuse for security reasons. It was used again on May 30, 2003 after 26 long years. What??


3. This is widely supposed to be named after Winston Churchill. Its designer, however, later confessed that it was actually named after a fictional character from the book " The Maltese Fiction". What am i talking about?

Ans: FAT MAN, the Nuclear Bomb dropped during WWII. And its actually "The Maltese Falcon". Thanks Dr. Jaya for your correction :)

4. In 1992, a student at the California Institute of Arts, created a short film “The Whoopass ___”
which was picked up by Hanna-Barbera as an innovative cartoon. They modified the name
“Whoopass” as it was considered inappropriate and then created what was considered to be a
combined spoof on American/Japanese superheroes, making heavy references to pop culture and rock bands of the 70s and 80s, especially the Beatles, along the way.


5. What is being described here ?

# Manufacturers: R.S.Owens, Chicago, Illinois
# Annual production : 40 units ( approx.)
# Height: 34 cm
# Weight: 3.85KG
# Made of: Gold-plated Britannium

/*---------- GOOGLE ANALYTICS SCRIPT ------------*/ /*--------- GOOGLE ANALYTICS SCRIPT ENDS ------------*/